Mistä seurata pörssisähkön hintaa

Pörssisähkön hintaa voi seurata Fingridin julkaisemasta Tuntihinta mobiilisovelluksesta. Sovelluksesta löytyy tietoa pörssisähkön hinta seuraavaan vuorokauteen asti. Voit myös tarkastella NordPool Spot -hinnan historiaa sovelluksesta ja asettaa erilaisia hälytyksiä.

Fingrid Tuntihinta-sovellus

Mistä seurata pörssisähkön hintaa? Eri vaihtoehtoja

  • Fingrid Tuntihinta-sovellus: Kätevä mobiilisovellus, jonka avulla voi seurata Suomen aluehintaa sähköpörssissä. Mahdollisuus tarkastella verollisia ja verottomia hintoja sekä lisätä oman sähkön myyjäyhtiön marginaali. Uutena ominaisuutena mahdollisuus tilata ilmoitus sähköpulasta.
  • Sähkö.info etusivulta löydät seurannan pörssisähkön hinnasta.
  • Sahko.tk on luotettava web-palvelu, josta onnistuu myös sähkön hintahistorian tarkastelu.
  • Myös Yle ja HS seuraavat nykyään sähkön pörssihintaa.

Sähkön pörssihinnan seuranta kiinnostaa nykyään yhä useampia. Tähän löytyy useita syitä: energiasta saattaa hyvinkin tulla lähiaikoina pulaa, kuluttajille ainoa saatavilla oleva sopimustyyppi on monillä sähköyhtiöillä pörssisähkön hintaan perustuva. Sähkön hinnan kehityksen seuraamiseen löytyy useita eri palveluita.

Sähkön hinnan seuranta onnistuu sekä puhelimella että tietokoneella. Jos haluat ladata erillisen sovelluksen, suosittelemme Fingridin Tuntihinta-sovellusta, joka on saatavilla iOS, Android sekä Windows Phone -puhelimille. Erillisen sovelluksen etuna on se, että pystyt asettamaan erilaisia hälytyksiä esimerkiksi kalliin tai halvan sähkön tunneille. Uutena ominaisuutena sovellukseen lisättiin myös mahdollisuus tilata ilmoitus uhkaavasta sähköpulasta.

Pörssisähkön hinnan seuraaminen onnistuu toki myös ilman erillisen sovelluksen lataamista. Tällöin käytetään tietokoneen tai mobiililaitteen selainta ja jotain saatavilla olevista web-palveluista. Palveluiden ominaisuudet vaihtelevat laajasta suppeaan. Osa mahdollistaa eri ajanjaksojen vertailun ja hintojen näyttämisen verollisina tai verottomina. Osalla myös pörssisähkön hintahistoriaa on helppo tarkastella.

Hinnan seuranta saattaa onnistua myös sähköyhtiön sivuilta, joko suoraan nettisivujen kautta tai erillisen sovelluksen kautta. Tällaisissa palveluissa etuna on se, että usein hintatietoon saadaan yhdistettyä dataa sähkön kulutuksesta.

Hyödynnä halvan sähkön tunnit

Pörssisähkön hintaa seuraamalla pystyt säästämään rahaa sähkölaskussa. Tapoja tähän on monia. Voit esimerkisi säätää vesivaraajan lämmittämään vettä yöaikaan tai laittaa astianpesukoneen ajastuksella päällä yön ajaksi. Tuulisina päivinä syksyllä pörssihinta saattaa laskea myös päivisin erittäin edulliseksi, joskus jopa negatiiviseksi. Tällaiset päivät ovatkin otollisia esimerkiksi sähkösaunan lämmittämiseen tai pyykin pesuun.

Sähkön hinta nyt

6 ajatusta aiheesta “Mistä seurata pörssisähkön hintaa”

  1. Riitta Mäki

    Hyödyllistä tietoa, jota voi hyödyntää jokainen kohdallaan sekä sekä samalla edistää yhteistä energiataloutta.

  2. Petri Jaakkonen

    Miksi sähkön pörssihinta on usein erilainen, kun verrataan tuntihinta sovelluksen ilmoittamaa hintaa sähkö.tk:n ilmoittamaan? Eli kumpi on oikea ja toinen siis väärä?

  3. Hannu Männynoksa

    Mistä löytää pörssisähkön tuntihintahistorian itse määritellyltä ajalta excel-taulukkona? Siis tunneittain.

  4. Janne Numminen

    Mistä saisi sähkön hinnan esim viestinä tai csv tiedostona jotta voisi automaattisesti siirtää tiedon esim logiikkaohjaukseen. ?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top